Луцьк познайомить з особливостями середньовічної кухні

Луцьк познайомить з особливостями середньовічної кухні

Укрінформ
У Центрі туристичної інформації та послуг Луцька 15 червня відбудеться публічна лекція на тему: "З’їсти і не померти: як зрозуміти та полюбити середньовічну кухню".

Захід організують у межах відзначення 590-річниці З’їзду європейських монархів, повідомляє Управління туризму та промоції міста Луцької міськради. 

Зазначається, що на лекції можна буде почути про зародження середньовічної кухні та "революцію", яку вона пережила під час Хрестових походів; про першого відомого шеф-кухаря; здорове харчування по-середньовічному й посібники, які допомагали його дотримуватись. Крім того, йтиметься про індивідуальні дієти та їхню актуальність для сьогодення, їжу селян і містян, аристократів і королів, дорослих і дітей, чоловіків і жінок, а також смачні, екстравагантні та огидні середньовічні страви.

Лектором стане засновниця проекту "Симболон. Центр середньовічних та ранньомодерних студій", кандидатка історичних наук Стефанія Демчук.

Читайте також: Луцьк розповів про плани на туристичний сезон

Стартує лекція о 15:00 в Центрі туристичної інформації та послуг.

Про середньовічну кухню містянам і туристам розповідатимуть у межах просвітницького проекту публічних лекцій, екскурсій, виставок, квестів "1429: З’їзд європейських монархів у Луцьку". Упродовж року в лучан і гостей міста є унікальна можливість дізнатися, для чого був організований З’їзд, чому він відбувся саме в Луцьку, про видатних особистостей того періоду, тогочасне суспільство, політику, релігію, культуру, музику, медицину, живопис, моду та кухню тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-