Уперше за час існування Сорочинський ярмарок проведуть в Одесі

Уперше за час існування Сорочинський ярмарок проведуть в Одесі

Укрінформ
Найбільше торжище країни – Національний Сорочинський ярмарок, який традиційно відбувається у серпні у Великих Сорочинцях на Полтавщині, – цьогоріч проведуть в Одесі.

Про це повідомили організатори заходу на офіційному сайті.

"З 26 до 30 червня 2019 року в місті Одесі на Приморському бульварі, навколо пам'ятника Рішельє, вперше в історії відбудеться Національний Сорочинський ярмарок", - зазначається в повідомленні.

Організатори нагадують, що 170 років тому Одесу відвідував письменник Микола Гоголь, який відразу закохався у це неповторне й чарівне місто на морі.

"Відвідуючи "третю столицю" в середині позаминулого століття, Гоголь сказав: "Тут я можу дихати". А сьогодні ми веземо до Одеси дух гоголівських часів, його улюблений Сорочинський ярмарок з народними пісенними, музичними та танцювальними колективами, з гоголівськими героями і самим "Миколою Гоголем", з автентичними народними розвагами", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Старовинний Дрогобич на Львівщині відкрив новий туристичний сезон

Як завжди, відвідувачам ярмарки буде запропоновано широкий вибір товарів легкої промисловості від виробників з усієї України. На одеситів та гостей міста чекає культурно-мистецька програма, можливість придбати чудові вироби народних майстрів. А в закладах громадського харчування - скуштувати улюблені страви Гоголя.

Національний Сорочинський ярмарок - це найбільший в Україні і найвідоміший за її межами ярмарково-виставковий захід. Його унікальність полягає у тому, що він зберігся з XVIII століття до наших днів. Проводиться традиційно один раз на рік в передостанній тиждень серпня на ярмарковій площі в 16,2 га просто неба в центрі села Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області. Дійство надзвичайно колоритно описано в повісті Миколи Гоголя "Сорочинський ярмарок" (цикл повістей "Вечори на хуторі біля Диканьки").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-