Яремчанщина готує туристам три фестивалі на літній сезон

Яремчанщина готує туристам три фестивалі на літній сезон

Укрінформ
На Прикарпатті Яремчанщина кличе туристів на три літні фестивалі. Перший із них – "Дикий вогонь" – відбудеться в липні й об’єднає байкерську спільноту. 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила керівник відділу туризму і міжнародних зв’язків Яремчанського міськвиконкому  Наталія Блага.

"Влітку для туристів на Яремчанщині пройде три фестивалі. Вже в першу неділю липня Яремче відкриє міжнародний байкерський фестиваль "Дикий вогонь". У селі Татарів, що біля Яремче, в серпні відбудеться фестиваль "Татарівська ватра", а Ворохта готується до спортивно-мистецького фестивалю "Віадук. Арка, що об’єднує покоління", – повідомила Блага.

Як розповів Укрінформу голова Асоціації готельєрів та власників садиб Яремчанщини Тарас Тустанівський, цього літа на відпочинок у Карпатах очікують 500-700 тисяч туристів. Поки літній сезон лише розпочинається і власники садиб та готелів не нарікають на порожні номери.

"Літній сезон дуже залежний від погоди. Багато броней відбуваються всього лише за тиждень до початку відпочинку. Правда, тоді є ризик не потрапити в улюблений готель", - зауважив Тустанівский.

Він стверджує, що на Яремчанщині кожен відпочивальник може знайти для себе оптимальний відпочинок за ціною та вподобаннями. Для тих, хто хоче відчути колорит Гуцульщини та побут місцевих жителів, радять зняти кімнату за 200-300 грн на добу. Якщо у пріоритеті залишається комфорт, спа-процедури, басейн та інші розваги, то потрібно розраховувати від 1500 до 3000 грн за номер на добу.

Читайте також: Яремче встановило нову ставку туристичного збору

Вистачає на Яремчанщині й екскурсій та розваг. Серед улюблених у туристів залишаються парк-музей "Карпати в мініатюрі", маршрут "Стежка Довбуша" та "Вольєрне господарство Карпатського НПП".

Туристи на Яремчанщині переважно зупиняються від 3 до 5 днів. Втім, стверджують місцеві, щороку Карпати для себе відкривають все більше і більше людей. Відомо, що торік у літній сезон на Яремчанщині відпочили близько 500 тис. туристів.

До складу Яремчанської міської ради входять місто Яремче, селище міського типу Ворохта, села Микуличин, Татарів, Яблуниця та Поляниця (поруч розташовано найбільший в Україні курорт Буковель).

У Яремчанському регіоні налічують 15 санаторіїв та баз відпочинку, 25 готелів та понад 280 приватних садиб, працюють 36 ресторанів, серед яких 14 – з традиційними гуцульськими стравами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-