Яремче встановило нову ставку туристичного збору

Яремче встановило нову ставку туристичного збору

Укрінформ
На Івано-Франківщині, в курортному місті Яремче, змінили ставку туристичного збору. Вона сягатиме 0,1% від розміру мінімальної зарплати за добу проживання як для внутрішніх туристів, так і для іноземців.

Про це повідомляє відділ економічного розвитку міськвиконкому Яремче.

"Рішенням міської ради встановлено ставку збору за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі) в розмірі 0,1 відсотка – для внутрішнього туризму та 0,1 відсотка – для в'їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи", – йдеться в повідомленні.

Як уточнили в міськвиконкомі, сума збору становитиме 4,17 грн за кожну добу.

За їхньою інформацією, раніше туристичний збір у Яремче становив 1% від вартості усього періоду проживання чи ночівлі за вирахуванням податку на додану вартість.

Читайте також: В Івано-Франківську запрацював ще один інфоцентр для туристів

Відомо, що в Івано-Франківську теж встановили нові ставки туристичного збору. З 2019 року для внутрішніх туристів вона сягатиме 0,3% від розміру мінімальної зарплати за добу проживання, для іноземців – 1%.

Наразі фахівці туристичної галузі вже застерігають, що новий метод нарахування туристичного збору може негативно позначитися на діяльності зелених садиб та хостелів, де вартість проживання за добу – менша за 500 грн. Прогнозують, що це може спонукати їх підняти ціни та вдатися до скорочення персоналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-