Одеські пляжі й надалі здаватимуть в оренду, щоб заощадити 57 мільйонів

Одеські пляжі й надалі здаватимуть в оренду, щоб заощадити 57 мільйонів

Укрінформ
Департамент комунальної власності Одеської міськради та КП "Узбережжя Одеси" продовжать практику здавання в оренду приватним структурам піщаних зон узбережжя міста і споруд на них. Інакше з міськбюджету доведеться щорічно виділяти близько 57 мільйонів гривень на утримання й догляд за пляжними територіями й комунальними спорудами.

Таку позицію висловив керівник департаменту комунальної власності Олексій Спектор у понеділок, 20 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фахівці департаменту та комунального підприємства "Узбережжя Одеси" проаналізували обсяг надходжень до міського бюджету від оренди піщаних зон узбережжя та споруд на них. Зокрема, торік зібрано з підприємств-орендаторів, які працювали на пляжах, близько 12 мільйонів гривень. Оскільки орендні ставки невисокі. Але якщо відмовитись від послуг орендарів та їхніх платних послуг відпочивальникам, то щорічно з міськбюджету доведеться виділяти на заробітну плату працівникам КП "Узбережжя Одеси" та витрати на обладнання й матеріали не менш як 57 мільйонів гривень", - зазначив Спектор.

Читайте також: Одесу цілодобово патрулюватиме туристична поліція

За його словами, лише на обслуговування пляжів під час курортного сезону треба буде витрачати понад 27 мільйонів гривень, а в міжсезоння - ще 29 мільйонів. Крім того, бюджет втрачатиме півтора мільйона гривень від теперішньої пайової участі КП «Узбережжя Одеси» у спільних підприємствах, зайнятих в обслуговуванні пляжів.

Як повідомлялося, цьогоріч 48 із 60 міських пляжів Одеси перебувають в оренді, а 12 - обслуговують працівники КП «Узбережжя Одеси». На нараді 12 травня міський голова Одеси запропонував орендарям пляжів відмовитися від нав'язування послуг відпочивальникам і порадив їм орієнтуватись на досвід підприємців інших країн, де "тапчани складають на пляжах і за потреби видають їх відпочивальникам. А не змушувати людей оплачувати послуги на міському пляжі, якщо вони прийдуть просто полежати на теплому піску біля моря".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-