Вінницькі музейники покажуть життя до смартфонів

Вінницькі музейники покажуть життя до смартфонів

Укрінформ
У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї в середу, 15 травня, відкривається виставка "Життя без смартфона".

Про це повідомляється на офіційній сторінці музею в Facebook.

"Як жили цілі покоління без цифрових технологій можна дізнатися, завітавши на виставку "Життя без смартфона", створену на основі фондової збірки музею та приватних колекцій вінничан. Ви побачите безліч призабутих цікавих предметів - музичні інструменти, починаючи від середини ХІХ ст., і зразки фото-, відео- та аудіотехніки. Виставка приурочена до Міжнародного дня музеїв", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Дніпрі "Ніч музеїв" розгорнеться на п'яти локаціях

Зазначається, що на виставці можна побачити безліч підзабутих цікавих експонатів. Зокрема, музичні інструменти (починаючи від середини ХІХ ст.), стереоскоп початку ХХ ст., оптичний бінокулярний прилад для перегляду "об'ємних" фотографій, тобто тогочасний 3D-прилад, а також фотоапарат 1910-х рр. із колекції відомих просвітян родини Кульматицьких. Окрім того, до експозиції увійшли радіо, патефон, радіола, магнітофон бобінний, транзистор та телевізор 1940–1960-х рр., а ще - перші відеокамери та лічильні апарати, спортивні знаряддя, дитячі іграшки тощо.

Читайте також: У Житомирі в День музеїв розкажуть про таємниці місцевих мамонтів

Основною метою організаторів виставки є бажання довести гаджетозалежним сучасникам, що життя без гаджетів можливе, і воно існує, а щире людське спілкування не можуть замінити жодні технології. Виставка триватиме до 30 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-