Маріуполь відзначить День Європи фестивалем вуличних театрів

Маріуполь відзначить День Європи фестивалем вуличних театрів

Укрінформ
У Маріуполі у День Європи, 18 травня, відбудеться фестиваль вуличних театрів за участю акторів із Харкова, Дніпра, Одеси та Львова.

Про це повідомила Маріупольська міська рада.

Як зазначається, вісім театрів підготували для маріупольців насичену програму. Біля головної алеї Міського саду працюватиме локація з інтерактивним театром: там будуть актори з ручними ляльками, міми та маріонетки. На стаціонарній сцені парку покажуть дві дитячі лялькові вистави: «Колобок» Творчого об’єднання «Арлекіно» (м.Маріуполь) та «Одного разу в Африці» Театру «Білий чарівник» (м. Дніпро).

У зеленій зоні глядачі зможуть відчути одеський колорит завдяки виставі Народного театру «Театроманія» «Одного разу в Одесі». Харківський театр «ANIMA» представить виставу «Хмарно» - перформанс побудований за методом контактної імпровізації з використанням анімації, театру тіней, ляльок, форми та матеріалу. А о 21.00 Львівський академічний театр «Воскресіння» при світлі свічок та лампадок покаже інтерпретацію чеховської «Чайки».

Читайте також: Батл шеф-кухарів, джаз-фест і танці від Влада Ями: як у Житомирі зустрінуть День Європи

Для дітей працюватиме інтерактивна зона, а також кіноклуб з мультиплікаційними фільмами.

На шанувальників сучасного танцю чекає батл. Також у програмі – виставка ретроавтомобілів, фотозони, шоу бульбашок, виступ фокусника, аніматори, фотосушка.

До Дня Європи в парку встановлять інсталяції, з якими можна фотографуватися. На глядачів старшого покоління чекає ретродискотека, тематична фотозона й танцювальний майстер-клас.

Вуличні музиканти запропонують цікаву джазову програму в різних куточках Міського саду. Ввечері симфонічний оркестр виконуватиме європейську музичну програму.

Гості свята зможуть скуштувати страви європейської кухні на фудкорті Дня Європи. Завершиться вечір музичною програмою зі світловим шоу.

Вхід на всі заходи безкоштовний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-