Львів відзначатиме День міста в стилі ретро

Львів відзначатиме День міста в стилі ретро

Укрінформ
Старовинний Львів святкуватиме День міста впродовж трьох днів і в стилі ретро.

Про це повідомила прес-служба міської ради.

"З 3 до 5 травня Львів відзначатиме свої фестини. У цей час на жителів та гостей міста чекає насичена програма: святкові концерти, майстер-класи, сніданки-дискусії, ретро-вечірки та багато інших не менш цікавих атракцій", - йдеться в повідомленні.

Як розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, цьогоріч основною тематикою святкових заходів обрано стиль ретро. Це культура міжвоєнного Львова, яка активно проявляється в сьогоденні.

В управлінні культури Львівської міськради розповіли, що метою є передусім передати атмосферу міста Лева: "Тілько ві Львові". Для цього визначено низку ключових локацій. Зокрема, це площа Ринок, де розташовуватиметься головна сцена, та внутрішній дворик Ратуші, де проводитимуться майстер-класи, лекції та виставки. У парку культури ім. Б. Хмельницького вперше відбуватиметься Retro Lviv Festival. Організатори імпрези обіцяють насичену культурну програму в поєднанні з улюбленими розвагами сучасного міста.

Читайте також: The Washington Post рекомендувала Львів як обов`язкову туристичну локацію в Україні

Гостей ретро-заходів закликають вдягатися у стилі минулих епох, оскільки на відкритті міського свята "Львів у стилі ретро" проводитиметься конкурс із призами.

Ще одна цікавинка цьогорічних фестин — музичне "цунамі". Музика звучатиме на всіх майданах, у парках та із численних сцен. Впродовж трьох днів тут виступатимуть музичні гурти, колективи, хори та оркестри. Серед них гурт Wszystko, вокальна формація "Піккардійська терція", інструментальний гурт Rockoko, академічний симфонічний оркестр "INSO-Львів", Lviv Jazz Orchestra, переможниця конкурсу "Голос країни-2019" Оксана Муха та багато інших.

Програма святкувань пошириться на різні райони міста. Зокрема, у Сихівському відбуватиметься фестиваль духових оркестрів "Королівський лев".

Традиційна міська хода з театралізованою передачею ключів від Львова відбудеться в центрі міста 4 травня об 11 годині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-