МЗС попереджає про можливі форс-мажори в міжнародних аеропортах в сезон відпусток

МЗС попереджає про можливі форс-мажори в міжнародних аеропортах в сезон відпусток

Укрінформ
Міністерство закордонних справ напередодні сезону відпусток радить українцям взяти до уваги рекомендації у зв'язку з можливими форс-мажорними обставинами у міжнародних аеропортах.

Поради мандрівникам оприлюднив на сайті Департамент консульської служби МЗС.

"У зв’язку з наближенням сезону відпусток і канікул та збільшенням кількості громадян, які подорожуватимуть повітряним транспортом, а також можливим виникненням непередбачених обставин у міжнародних аеропортах, що спричинятимуть затримку рейсів, Міністерство закордонних справ України вкотре закликає громадян України, які планують подорожі за кордон, ретельно планувати свої подорожі, враховуючи обставини, які можуть непередбачено виникнути", - зазначили в департаменті.

Зокрема, українцям рекомендують уважно обирати туристичного оператора, отримати від нього повну інформацію щодо дій у випадку надзвичайної ситуації, контактні дані компаній та осіб, до яких можна звернутися будь-якої миті, у випадку виникнення форс-мажорних обставин. Окрім того, слід вивчити умови контракту щодо надання туристичних послуг і враховувати безпекову ситуацію в країні, а також ситуацію в міжнародних аеропортах, через які здійснюватиметься подорож.

Читайте також: МЗС повідомило, куди звертатися українцям, які перебувають у Шрі-Ланці

У департаменті порадили зареєструватися на веб-ресурсі "Добровільна реєстрація українських громадян при подорожах за кордон" (ДРУГ) і пам’ятати уроки затримки авіарейсів 2018 року в аеропортах Єгипту, Тунісу, Туреччини, Чорногорії.

"Інформація щодо прав пасажирів розміщена на веб-ресурсі Державної авіаційної служби України", - нагадали в МЗС.

Якщо в міжнародному аеропорту склалися непередбачувані обставини, громадянам України слід невідкладно встановити та підтримувати зв’язок з туроператором, авіаперевізником або їхніми представниками в країні перебування, відповідними аеропортовими службами, з’ясувати причину затримки (скасування) рейсу, перспективи та шляхи вирішення питання, отримати інформацію про порядок розміщення в готелі, надання медичної та іншої необхідної допомоги.

Окрім того, слід невідкладно зателефонувати на "гарячу лінію" посольства або консульської установи в країні перебування або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС: +38 044 238 16 57, адреса електронної пошти: cons_or@mfa.gov.ua.

#КонсулПоруч, він завжди надасть допомогу громадянам України за кордоном у надзвичайній ситуації відповідно до його повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-