МЗС повідомило, куди звертатися українцям, які перебувають у Шрі-Ланці

МЗС повідомило, куди звертатися українцям, які перебувають у Шрі-Ланці

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям, що перебувають в Шрі-Ланці, звертатися за консульською допомогою до Посольства України в Індії, Почесного консульства України у Соціалістичній Республіці Шрі-Ланка, а також на "гарячу лінію" МЗС.
Про це йдеться на сторінці у Facebook департаменту консульської служби МЗС України.

"У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю і здоров’ю, а також у разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до Посольства України в Індії за тел. “гарячої лінії”: +91 9205507157, консульський відділ: +91 1126145093, адреса електронної пошти: emb_in@mfa.gov.ua, або на цілодобову”«гарячу лінію” МЗС України: +38 044 2381657, електронна пошта: cons_or@mfa.gov.ua, а також до Почесного консульства України у Соціалістичній Республіці Шрі-Ланка: № 40/1, Dickman’s Road, Colombo-05, Sri Lanka, тел.+94-112588924/2584698, ел.пошта: globecom@sol.lk, monta@sol.lk", - йдеться у повідомленні.

У відомстві рекомендують громадянам України в цій країні виявляти підвищену пильність, уважно стежити за новинами та рекомендаціями місцевих органів влади, уникати місць масового скупчення людей та уважно відстежувати подальший розвиток ситуації в країні.

"При плануванні поїздок до Шрі-Ланки рекомендуємо відстежувати повідомлення компетентних органів країни. Рекомендуємо постійно мати при собі документи, які посвідчують особу та підтверджують законність перебування в Шрі-Ланці, а також неухильно виконувати законні вимоги та вказівки представників місцевих правоохоронних органів та військових", - зазначили у МЗС.

За попередньою інформацією Посольства України в Індії, громадян України серед постраждалих немає.

Читайте також: На Шрі-Ланці запровадили комендантську годину

Як повідомляв Укрінформ, на острові Шрі-Ланка, де пролунали вибухи у церквах та готелях, до 190 зросла кількість загиблих, серед яких іноземні громадяни.

У зв’язку із ситуацією, що склалася, урядом Шрі-Ланки введено комендантську годину, починаючи з 18.00 21 квітня.

У країні спостерігаються ускладнення з мобільним зв’язком, не працюють соціальні мережі, ускладнений рух громадського транспорту. Пасажирів міжнародного аеропорту Коломбо попереджають про можливі затримки при проходженні безпекового контролю при вильоті та рекомендують прибувати в аеропорт не пізніше, ніж за 4 години до відльоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-