Торік надходження до бюджету від туристичної галузі зросли у 2,5 раза

Торік надходження до бюджету від туристичної галузі зросли у 2,5 раза

Укрінформ
Надходження до державного бюджету від суб'єктів господарювання туристичної галузі в 2018 році зросли у 2,5 раза - до 4,2 млрд грн.

Про це під час засідання уряду сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Кубіва, надходження до зведеного бюджету держави в 2018 році від суб'єктів господарювання туристичної галузі зросли на 250%.

"Було 1,7 млрд, ми зараз отримали 4,2 млрд. Зростання кількості робочих місць - у 5 разів, збільшення надходження від сплати туристичного збору - у 10 разів, зростання кількості суб'єктів туристичної галузі - у 5 разів, кількість внутрішніх туристів - більш ніж у 6 разів", - сказав Кубів.

Читайте також: Туристичний сезон на Миколаївщині стартує з трьох фестивалів

Перший віце-прем’єр-міністр України зазначив, що завдяки реформі децентралізації місцеві органи влади суттєво збільшили видатки на розвиток сфери туризму.

"Київ мав всього 300 тис. у 2014 році, а сьогодні більше 12 млн, в Одесі було 0, є 3,7 млн, у Львівській області було 500 тис. у 2014 році, є майже 3 млн, Чернівці - було 200 тис., є 1,5 млн. Так можна дивитися по кожному місту", - сказав Кубів.

Він нагадав, що уряд гармонізував 18 національних стандартів у сфері туризму і курортів.

"Це важливо для обласних міст, маленьких міст, ми повинні це продовжувати. Ми гармонізували законодавче поле, виходячи з тих принципів, які закладені в євроінтеграційних процесах. Туризм забезпечує 1,5% ВВП, але в розвинутих країнах це 10%", - додав Кубів.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з інформацією Мінекономрозвитку, в 2018 році Україну відвідало 14,2 млн іноземних туристів.

Як відомо, з початку 2019 року в Україні почали діяти нові ставки туристичного збору. Раніше їх розмір встановлювався у відсотках до вартості номеру, а з 1 січня 2019 року у відсотках від мінімальної зарплати: до 0,5% для українських туристів та до 5% для іноземних туристів. Конкретну ставку туристичного збору повинна визначити кожна окрема сільська, селищна, міська рада або рада об’єднаної територіальної громади для свого населеного пункту. У 2019 році туристичний збір не може перевищувати 20,86 грн за добу розміщення для українських туристів та 208,65 грн (близько 6,5 євро) для іноземних туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-