В Україні запустили інтерактивну мапу автобусних маршрутів

В Україні запустили інтерактивну мапу автобусних маршрутів

Фото
Укрінформ
Міністерство інфраструктури України спільно з Державним агентством з питань електронного урядування представили мапу «Мережа автобусних маршрутів», яка реалізована Агенцією журналістики даних у межах проекту Usaid/Uk aid.

Мапа надає детальну інформацію щодо міжобласних та міжнародних автобусних маршрутів в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рік тому ми лібералізували ринок автобусних перевезень. Наша мета - якість та безпека для пасажирів», - сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Він зазначив, що «Мережа автобусних маршрутів» є інструментом, який не лише показує автобусні маршрути та розклад руху, а й забезпечує можливість пасажирам отримати інформацію про перевізників.

За словами міністра, кожен зможе дізнатися, хто обслуговує маршрути, яким автопарком володіє перевізник, а також термін дії дозволу на перевезення.

У свою чергу голова Державного агентства з питань електронного урядування Олександр Риженко зауважив, що з кожним роком держава відкриває усе більше інформації, якою активно користуються громадяни та бізнес.

В Україні запрацювала інтерактивна мапа автобусних маршрутів / Фото: Шамкін Данііл. Укрінформ

«Відкриття даних щодо ліцензій на перевезення пасажирів і вантажів сприяло створенню сервісу, за допомогою якого тепер кожен охочий за лічені секунди може перевірити легальний перевізник чи ні», - підкреслив він.

Керівник проекту Usaid/Uk aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/Tapas” Петро Матіяшек зазначив, що «Мережа автобусних маршрутів» сприятиме покращенню роботи як державних структур, так і перевізників, а також стане ефективним інструментом для інформування пасажирів і громадського контролю.

Читайте також: У Києві презентували інформаційний термінал Нацполіції

Щоб скористатися мапою, потрібно зайти на сайт, потім обрати одну з двох мап - «Міжнародні» або «Обласні» маршрути і вибрати населений пункт у списку чи скориставшись пошуком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-