Глемпінг, космічний туризм і круїзи: що презентують регіони України на виставці UITT

Глемпінг, космічний туризм і круїзи: що презентують регіони України на виставці UITT

Укрінформ
Понад 35 українських областей та міст буде презентовано окремими стендами на 25-й Міжнародній туристичній виставці UITT "Україна – подорожі та туризм", яка відбудеться в столиці 27-29 березня.

Як повідомила в інтерв’ю Zruchno.Travel івент-директор міжнародних туристичних виставок UITT та UITM Юлія Желдак, у межах Ukrainian Hospitality Days Україна вперше буде представлена ​​на виставці єдиною експозицією.

"Разом з Національною туристичною організацією України у нас виникла ідея оформити експозицію України в єдиному екологічному стилі. Щоб відвідувач, який прийшов на виставку, відразу бачив, що всі локації українських регіонів формують єдиний український стенд. Це буде найбільше представництво українських регіонів за останні роки", – зазначила Желдак.

За її словами, серед понад 35 міст і регіонів на виставці будуть представлені як постійні учасники, так і дебютанти, серед яких місто Коломия та смт Вигода на Івано-Франківщині, а також курортне село Щасливцеве на Арабатській стрілці.

Читайте також: Дрогобич дивуватиме туристів селфі-точками та ретротелефоном

"Дуже приємно, що Вінниця приєдналася в цьому році великим стендом – місто і область об’єдналися, давно їх не було в такому гарному представництві. Щасливцеве забронювало окремий стенд від Херсонщини – вони розуміють, наскільки їм важливо виділятися в експозиції України", – прокоментувала організаторка виставки.

Серед експозиційних новинок сезону на виставці Юлія Желдак зазначила глемпінг (glamping – від англ. glamorous camping), який буде просувати Івано-Франківщина, подієвий туризм на Черкащині та Полтавщині, гастротуризм зі слобожанською кухнею на Сумщині, космічний туризм в Дніпрі, активний туризм на Тернопільщині тощо.

"Запоріжжя буде кликати на круїзи навколо острова Хортиця. Я вважаю, це дуже крута фішка! Унікальний вид відпочинку, тим більше, маршрут прокладено Дніпром уздовж екологічної зони відпочинку", – додала івент-директор.

Також вона зазначила, що, не дивлячись на традиційно більш високу активність західних областей, зараз зацікавленість у розвитку туризму почали виявляти також Центральна та Східна Україна. Зокрема ведуться переговори з Луганською та Донецькою областями, стенди яких можуть з’явитися на виставці UITT вже наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-