У Миколаєві визначилися з програмою розвитку туризму

У Миколаєві визначилися з програмою розвитку туризму

Укрінформ
Миколаївська міська рада ухвалила Програму розвитку туристичної галузі міста Миколаєва до 2020 року. 

Як повідомляє прес-служба міськради, за відповідне рішення проголосувало 30 депутатів.

Зазначається, що документ покликаний стати першим кроком та концептуальною базою сталого розвитку туризму у місті як високорентабельної галузі економіки, важливого засобу культурного та духовного виховання жителів, гостей міста.

Програма передбачає фінансування з міського бюджету в обсязі 6,54 мільйона гривень, з яких 2,77 мільйона виділять у 2019 році та 3,77 мільйона – в 2020 році.

Серед завдань і заходів програми: розроблення та затвердження туристичного бренду та брендбуку міста; створення та подальший розвиток КУ "Туристично-інформаційний центр м. Миколаєва"; розробка, виготовлення та розміщення у міському просторі туристичної навігації; створення аудіоекскурсій туристичними маршрутами; підготовка календаря подій "Миколаївський рік", організація фестивалів, промотурів, форумів, рекламних акцій та інші заходи.

Читайте також: Миколаївський фестиваль повітряних зміїв потрапив до світових календарів

Серед інфраструктурних проектів передбачене декоративне освітлення історичних будівель та пам’ятників, туристичних локацій міста, а також запровадження нового міського ритуалу у визначений час – як своєрідної точки концентрації туристів.

Планується проведення вишукувальних робіт в миколаївських підземеллях для їхнього технічного та естетичного облаштування, облаштування прилеглої території та створення можливості відвідування легендарних підземель Миколаєва туристами та екскурсантами.

Згідно з планами розробників, виконання програми дасть змогу забезпечити відновлення і покращання туристичної інфраструктури, промоцію туристичного потенціалу та позитивного іміджу міста, активізацію туристичної діяльності, посилення взаємозв’язку інфраструктури туризму з іншими сферами соціально-економічного та культурного розвитку міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-