Харків увійшов у туристичний ТОП-3 України

Харків увійшов у туристичний ТОП-3 України

Укрінформ
Харків увійшов у ТОП-3 міст України за кількістю відвідувань іноземних туристів.

Про це кореспондентові Укрінформу на полях Міжнародної туристичної виставки ITB-2019, що завершується 10 березня в Берліні, розповіла заступник директора департаменту міжнародного співробітництва Харківської міськради Юлія Згурська.

"Буквально минулого тижня отримали інформацію від Мінекономрозвитку, згідно з якою Харків увійшов до ТОП-3 місць за кількістю відвідувань іноземних туристів: понад 1,2 млн іноземних туристів і понад 5 млн українських", - повідомила Згурська.

Для міста з півторамільйонним населенням, за її оцінкою, це зовсім непогано.

Майже на третину зросла зацікавленість туристів у гідах, зазначила вона. Зараз іде робота щодо "наповнення" їх турпакетів мовами: окрім української, російської та англійської вводяться німецька, китайська, турецька.

У Харкова 5 основних туристичних тем: місто історичної спадщини та перша столиця України, столиця конструктивізму в архітектурі (це цікаво, приміром, китайським туристам, про що було заявлено на нещодавній виставці в китайському Тяньцзіні); місто інтелектуалів, науки та інновацій; місто молоді; місто бізнесу, а також сімейного відпочинку. Зокрема, у Харкові відкриваються нові місця відпочинку, такі як Парк Горького, який входить в 15 кращих парків Європи, найближчим часом відкриється зоопарк, який відповідатиме всім європейським нормам.

Читайте також: Київ хоче стати турхабом Східної Європи

Згурська зазначає, що "додати" у сфері туризму в останній час вдалося, не в останню чергу, завдяки кооперації міст і створенню спільного комбінованого турпродукту, наприклад, з містами інших регіонів – Києвом, Львовом, а також сходу країни, зокрема, Запоріжжям, Дніпром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-