"Смачні" екскурсії та військовий фестиваль: як Чортків приваблюватиме туристів

Укрінформ
У місті Чортків, що на Тернопольщині, кожен місяць 2019 року вирішили присвячувати одному з видів туризму, який властивий регіону.

Про це заявили у відділі культури, туризму, національностей та релігії Чортківської міської ради, повідомляє Zruchno.Travel

"Ми відмовляємось від нудних оглядових екскурсій та пропонуємо вам креативний туризм. Під час презентаційних та тематичних екскурсій ви зможете не лише послухати, а й скуштувати, доторкнутись, взяти участь та відчути, потрапивши на ті чи інші події міста", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, березень оголошено місяцем гастротуризму в Чорткові з нагоди традиційного для лемківської спільноти міста свята Пущення. 4 березня відбудеться перша презентаційна гастроекскурсія Чортковом, під час якої можна буде продегустувати традиційні страви в кафе "Лемківська світлиця".

Читайте також: Граційний віадук на Тернопільщині вабить до себе туристів

Квітень стане місяцем етнотуризму. 18 квітня проведуть презентаційну етноекскурсію Чортковом із майстер-класом подільського писанкарства, а 29 квітня – фестиваль писанок та гаївок у Чорткові.

На 25 травня запланована презентація веломаршруту VELO-Tourism-City та велоекскурсія, а наступного дня відбудеться головна велоподія міста – велоперегони "Чортківський перевал" від Чортківського велоклубу Cadence. Крім того, на 18-19 травня заплановане офіційне відкриття туристичного сезону.

Далі в Чорткові планують місяці фестивального туризму, екотуризму, мототуризму, краєзнавчого туризму, спелеотуризму та архітектурного туризму. А найбільшою подією має стати триденний військово-історичний фестиваль "Чортківська офензива" 7-9 червня, присвячений одній з найзначніших наступальних операцій, що здійснила Українська Галицька армія під час польсько-української війни в Галичині в 1918-1919 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-