Граційний віадук на Тернопільщині вабить до себе туристів

Граційний віадук на Тернопільщині вабить до себе туристів

Фото
Укрінформ
Оригінальний зимовий туристичний маршрут до одного із найкрасивіших віадуків України та Європи проклали у найстарішому місті Тернопільщини – Теребовлі.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор Теребовлянського інформаційно-туристичного центру Степан Зелінський.

«Міст, який розташований на околицях Теребовлі та села Плебанівка, збудували понад 120 років тому італійські інженери. Дев'ятиарковий віадук завдовжки 100 та заввишки 30 метрів – одна із туристичних «родзинок» нашого краю, куди ми проклали і велосипедні, і пішохідні маршрути. Переконалися, що туристам ця граціозна інженерна споруда цікава у будь-яку пору року. Навіть узимку, коли в оточені вкритих інієм дерев, міст виглядає особливо красивим», - зазначив Зелінський.

Читайте також: На Тернопільщині дерево-символ Пекіна приваблює туристів чудернацьким стовбуром

За його словами, під час мандрівок до віадука, рік тому занесеного до списку 12 шедевральних мостів України та світу, екскурсоводи знайомлять туристів з  історією його будівництва.

Читайте також: Кам'янець-Подільська фортеця: подорож до снігового королівства

Також у тривалих проміжках проходження віадуком поїздів гіди ведуть мандрівників на пішохідну зону мосту, щоб ті побачили з висоти чудову панораму або ж зробили селфі на тлі цього архітектурного дива інженерної думки.

Фото: Олег Снітовський/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-