У Запоріжжі визначилися з розміром туристичного збору

У Запоріжжі визначилися з розміром туристичного збору

Укрінформ
Депутати Запорізької міськради проголосували за встановлення туристичного збору. Його розмір залежатиме від вартості доби проживання в готелі.

Рішення ухвалили на 36-й сесії міськради у зв’язку зі змінами в Податковому кодексі України та деяких інших державних законодавчих актах, повідомляє прес-служба Запорізької міськради. 

"Відтепер вітчизняні та закордонні туристи будуть платити за проживання у закладах готельного типу туристичний збір у розмірі від 0,05% до 0,5% від розміру мінімальної заробітної плати. Відсоток збору залежатиме від вартості доби тимчасового розміщення", - йдеться в публікації.

Зокрема, розміри збору визначаються так:

- за вартості проживання до 300 грн (включно) – 0,05% від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення;

- понад 300 грн і до 600 грн (включно) – 0,25% від розміру мінімальної заробітної плати;

- понад 600 грн – 0,5% від розміру мінімальної заробітної плати.

Читайте також: Яремче встановило нову ставку туристичного збору

Збір сплачується за ночівлю у таких закладах готельного типу: готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, туристичні притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади.

Туристичний збір не стягується з неповнолітніх, з інвалідів, ветеранів війни, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

За інформацією міськради, туристичний збір встановлено з урахуванням результатів консультацій з представниками готельного бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-