До Дубліна повернеться культовий пором

До Дубліна повернеться культовий пором

Укрінформ
У столиці Ірландії місцеві жителі й туристи зможуть знову перетнути місто з півночі на південь річкою, як це було 35 років тому, - на історичному поромі №11.

Про це повідомляє otpusk.com

"Пором №11 почне виконувати рейси з 11 лютого. Він переправлятиме людей між трьома точками в місті. Маршрут починається від понтона MV Cil Airne в північній частині Дубліна. За три хвилини паром дістанеться до набережної Сера Роджерсона, а потім знову візьме курс на північ - до концертного майданчика 3 Arena", - йдеться в публікації.

Зазначається, що останнього разу культовий для жителів ірландської столиці паром здійснював переїзд річкою Ліффі, що протікає через її центр, в 1984 році. До цього впродовж 300 років "докерське таксі" з'єднувало північні й південні доки Дубліна.

Читайте також: Мальта стала лідером серед країн ЄС за часткою ночівель туристів

Зараз одночасно паром зможе перевозити до 18 осіб. Режим роботи – з понеділка до п'ятниці з 07:00 до 19:00. Поїздка коштуватиме 2 євро (2,27 долара США). Оплатити проїзд можна готівкою, банківською картою або бонусною карткою Leap. Для порівняння, поїздка на звичайному таксі з одного кінця міста в інший становитиме не менше 10 євро.

Як зазначили в мерії Дубліна, паром №11 – свідчить про збереження важливої ​​частини історії міста. Поки в експлуатацію введуть тільки один паром. Однак в разі затребуваності історичного транспорту, дублінська влада обіцяє поставити на лінію ще один.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-