МЗС хоче спростити українцям в'їзд до ще 22 країн

МЗС хоче спростити українцям в'їзд до ще 22 країн

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України веде переговори і консультації щодо подальшого спрощення візового режиму для українців ще з 22 країнами.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на прес-конференції, присвяченій підсумкам діяльності української дипломатії у 2018 році, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні ми ведемо переговори і консультації або щодо подальшого спрощення візового режиму, або щодо безвізу з 22 країнами. Найближчим часом - буквально протягом кількох місяців - почнуться переговори зі ще кількома країнами. Ми хочемо вийти за декілька років на дуже достойний результат", - сказав Клімкін.

Читайте також: Українці можуть вільно подорожувати в 131 країну світу

Він акцентував, що лібералізація візового режиму є мегапріоритетом для МЗС. 

У цьому контексті Клімкін нагадав, що сьогодні громадяни України можуть без віз в'їжджати до 86 країн світу, з них до 34 - за біомeтричними паспортами. В'їзд до 54 країн відбувається за спрощеною процедурою: або за електронною візою, або віза отримується після прибуття. Для в'їзду до ще 58 держав потрібно отримувати візу в дипломатичних або консульських установах, констатував Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-