МАУ змінила норми перевезення ручної поклажі

МАУ змінила норми перевезення ручної поклажі

Укрінформ
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" з 15 січня змінює норми провезення ручної поклажі на всіх своїх рейсах.

Як повідомляє прес-служба перевізника, нові норми діятимуть для пасажирів, які придбали квитки після 1 листопада 2018 року. Для тих, хто купив квитки раніше, зберігаються старі норми.

Згідно з новими правилами, пасажири з квитками, у вартість яких не входить перевезення зареєстрованого багажу, зможуть взяти з собою на борт літака одне місце ручної поклажі вагою до 7 кг і розмірами не більше 55х40х20 см, а також верхній одяг і парасольку.

"Будь-які речі або аксесуари, наприклад, ноутбук, преса для читання, фотоапарат, портплед, товари Duty Free, особисті документи та інші, мають бути розміщені всередині ручної поклажі, дозволеної до перевезення відповідно до норм, встановлених цими правилами і умовами", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Київ і Домінікану з'єднали прямим авіарейсом

Згідно з новими правилами, якщо у вартість квитків входить перевезення зареєстрованого багажу, то з собою на борт літака можна взяти два місця ручної поклажі: одне місце вагою до 7 кг і розмірами не більше 55х40х20 см і одне місце вагою до 5 кг і розмірами не більше 40х30х10 см, а також верхній одяг і парасольку. Будь-які речі, що перевищують норму безкоштовного перевезення ручної поклажі, але не перевищують розміри наднормативної ручної поклажі, приймаються до перевезення за встановлену авіакомпанією МАУ плату, крім речей, які перевозяться безкоштовно в зазначеному в цих правилах і умовах кількості. Нові правила також передбачають, що особи з обмеженими фізичними можливостями додатково до встановленої норми перевезення ручної поклажі зможуть безкоштовно перевозити одну тростину, або одну пару милиць, або одні ходунки, або інше допоміжне обладнання, необхідне під час польоту.

Раніше МАУ дозволяла брати на борт безкоштовно предмети вагою до 5 кг. Зокрема, одну жіночу або чоловічу сумку; один невеликий фотоапарат або бінокль; один портативний персональний комп'ютер; пресу для читання в польоті; одну парасольку або тростину; одну одиницю верхнього одягу; одну пару милиць.

Усі пасажири зможуть докупити одну додаткову одиницю ручної поклажі вагою до 5 кг і розмірами не більше 40x30x10 см за 15 євро. Здійснити оплату за перевезення додаткового місця ручної поклажі можна буде в аеропорту відправлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-