Для українців почав діяти шестиденний безвіз у ще 5 китайських містах

Для українців почав діяти шестиденний безвіз у ще 5 китайських містах

Укрінформ
Громадяни України та ще 52 країн відтепер можуть перебувати впродовж шести днів на території ще п'яти міст Піднебесної, не оформлюючи візу.

З 1 січня 2019 року 144-годинний безвізовий транзит почав діяти в Циндао (провінція Шаньдун), Сямені (провінція Фуцзянь), Ухані (провінція Хубей), Ченду (провінція Сичуань) і Куньміні (провінція Юньнань), повідомляє Xinhua.

Державне управління КНР у справах імміграції назвало нововведення "оптимізацією чинного режиму безвізового транзиту", відповідно до якого, по-перше, термін безвізового перебування іноземних громадян у відповідних містах збільшився з 72 до 144 годин, по-друге, стало більше пунктів пропуску. Зокрема, пасажири, що прямують транзитом через Китай, можуть у зазначеному порядку оформити в'їзд/виїзд у повітряних і морських пунктах пропуску міст Сямень і Циндао, а також у повітряних пунктах пропуску міст Ухань, Ченду та Куньмін.

Читайте також: У Китаї туристи можуть поспостерігати за світанком з бульбашок

Громадяни 53 країн, що мають на руках дійсний міжнародний проїзний документ, квитки на наступний рейс в треті країни або райони, впродовж 144 годин не зобов'язані оформляти китайську візу.

Крім того, транзитні пасажири, які прибувають до міста Циндао, також зможуть пересуватися всією територією провінції Шаньдун.

Читайте також: У горах Піднебесної туристи зможуть погладити дракона

Із 2013 року Держрада КНР затвердила 72-годинний безвізовий транзит для відповідних міжнародних мандрівників, які прямують через 18 міст Китаю, а потім продовжила безвізовий термін перебування транзитних пасажирів до 144 годин в регіонах Пекін-Тяньцзінь-Хебей та Цзянсу-Чжецзян-Шанхай, а також містах Шеньян і Далянь (провінція Ляонін).

Згідно зі статистикою, Китай щороку відвідують близько 43 млн іноземців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-