У Чернігові по-новому підсвітили козацьку Катерининську церкву

У Чернігові по-новому підсвітили козацьку Катерининську церкву

Фото
Укрінформ
До новорічних свят у стародавньому Чернігові по-новому підсвітили "візитівку" міста - храм святої великомучениці Катерини.

Про це повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

"У Чернігові ще одна яскрава історична пам`ятка - Катерининська церква - отримала нове сучасне декоративне освітлення. Завдяки цьому милуватися архітектурною красою храму тепер можна не тільки у денний, а й у вечірній час", - ідеться у повідомленні.

За інформацією управління житлово-комунального господарства міської ради, на втілення проекту з освітлення Катерининської церкви та прилеглої території загалом передбачено 1,356 млн грн. У цю суму входить вартість розробки проекту, будівельно-монтажних робіт, авторського та технічного нагляду. Роботи з реконструкції ще тривають, їх виконує ТОВ "Інгресс" (Чернігів).

Катерининська церква має нове сучасне нічне підсвічення / Фото: chernigiv-rada.gov.ua

Читайте також: Чернігівщина почала підготовку до другого етапу децентралізації

Пам’ятку архітектури XVII ст. національного значення - церкву святої великомучениці Катерини - городяни і приїжджі називають "візитною карткою" Чернігова, оскільки вона стоїть на пагорбі при в’їзді в місто. Храм був споруджений на честь героїзму козаків Чернігівського полку, проявленого під час штурму турецької фортеці Азов у 1696 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-