Цьогоріч Україну відвідали 27 мільйонів іноземців – ДПСУ

Цьогоріч Україну відвідали 27 мільйонів іноземців – ДПСУ

Укрінформ
В Україну цього року найбільше в’їжджали громадяни Молдови, Білорусі, Росії та Польщі, а загалом кордон перетнули 27 мільйонів іноземців.

Про повідомляє Державна прикордонна служба України на сторінці в Facebook

"Найбільше в Україну в’їжджали громадяни Молдови (4,1 млн), Білорусі (2,5 млн), Росії (1,5 млн) та Польщі (1 млн). Також значний потік спостерігався з Угорщини (828 тис.), Румунії (645 тис.), Ізраїлю (296 тис.), Словаччини (294 тис.) та Туреччини (287 тис.)”, – йдеться в повідомленні.

Водночас співробітники Держприкордонслужби фіксують збільшення поїздок в Україну громадян Великої Британії (+33 тис.), США (+30 тис.), Німеччини (+25 тис.), Данії, Естонії, Латвії, Франції, Швеції, Канади (збільшення від 5 тис. до 7 тис.), Іспанії, Італії, Литви, Чехії, Китаю (збільшення від 10 тис. до 15 тис.) та Саудівської Аравії і Японії (+ по 3 тис.).

Читайте також: Названо найпопулярніші країни для подорожей серед українців у 2018 році

Зазначається, що статистика вказує на сталу тенденцію до збільшення кількості іноземних громадян, які перетинають український кордон. Сьогодні цей показник також не спадає. Для прикладу, у 2014-2015 роках прикордонники оформили в'їзд 26 мільйонів іноземців, а в 2016 році – 27 мільйонів. Зараз кількість іноземців, які перетинали український кордон, перебуває на рівні 2017 року.

У ДПСУ зазначають, що, як порівняти з минулим роком, іноземці, перетинаючи український кордон, значно більше почали віддавати перевагу повітряному сполученню, де фіксується зростання їх кількості на 22%. Загалом через авіаційні пункти пропуску прослідувало 4,8 мільйона іноземних громадян.

Днями Державна прикордонна служба України інформувала про продовження зростання загального пасажиропотоку, який оформили охоронці кордону. Від початку року цей показник становить 93 мільйони громадян і з урахуванням часу, що залишився у грудні, може перевищити 100 мільйонів осіб за рік. Варто зауважити, що 29% від усієї кількості нині оформлених прикордонниками громадян становлять іноземці, а це – 27 мільйонів осіб.

Фото: @DPSUkraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-