Рига запрошує пройтися

Рига запрошує пройтися "Шляхом різдвяних ялинок"

Фото
Укрінформ
У столиці Латвії відбувається щорічний Фестиваль об'єктів міського середовища "Шлях різдвяних ялинок".

Про це йдеться на офіційному сайті заходу.

"Рижан і гостей міста запрошують в межах фестивалю "Шлях різдвяних ялинок" ознайомитися з художніми об'єктами середовища - це 39 різдвяних ялинок, які здивують незвичайними формами, представленими художниками цікавими ідеями та різноманіттям матеріалів, використаних під час створення об'єктів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Різдвяний ярмарок Таллінна визнано найкращим у Європі

Пройти "Шляхом різдвяних ялинок" і познайомитися з інсталяціями допоможе спеціально підготовлена ​​карта, яка доступна як в інтернеті на сайті www.eglufestivals.lv, так і в туристичних інформаційних центрах.

Читайте також: Замок Поттера та хатина Гуда: на Співочому полі пройде цитрусовий фест

Під час проведення фестивалю, з 7 грудня 2018 року до 13 січня 2019 року, в Ризі буде представлено й 18 нових об'єктів середовища, й роботи попередніх років, що вже полюбилися жителям. Оригінальні витвори створювали як професійні  художники й студенти Латвійської академії мистецтв, так і мистецька громадськість та підприємці.

"Дев'ять років проведення Фестивалю об'єктів середовища "Шлях різдвяних ялинок" зробили його відомим брендом Риги. Щороку, даруючи місту світло впродовж цілого місяця в найтемніший час року, фестиваль запрошує глядачів думати творчо та оцінити міське середовище, на яке в святкові дні можна поглянути з іншого ракурсу. За всі роки проведення фестивалю "Шлях різдвяних ялинок" були виготовлені й виставлені в міському середовищі понад 200 робіт", - говорить автор ідеї проведення фестивалю, керівник відділу святкового оформлення міста Департаменту освіти, культури і спорту Ризької думи Гунтарс Камбарс.

За його словами, міжнародна преса визнала захід оригінальним і одним з найбільш своєрідних, а його об'єкти гідними огляду туристами не лише в Ризі, але й у Європі.

Фото: eglufestivals.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-