У львівській кав'ярні створили меню для незрячих

У львівській кав'ярні створили меню для незрячих

Укрінформ
Меню шрифтом Брайля відтепер доступне в одній з кав'ярень міста Лева. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

"У львівській кнайпі "Пструг, хліб та вино" можна скористатись меню шрифтом Брайля. Холдинг емоцій "!FEST" розробив та надрукував його спільно з ресурсним центром "Львівської політехніки". Ця новинка – не для збільшення потоку відвідувачів. Це насамперед бажання зробити так, аби людям з вадами зору в місті було хоч трохи комфортніше", - зазначив керівник відділу PR та комунікацій Холдингу емоцій “!FEST” Тарас Маселко.

За його словами, це – перший крок, щоб привернути увагу бізнесу до створення належних умов для всіх людей у суспільстві.

Читайте також: Спецшкола у Слов'янську отримала 600 підручників шрифтом Брайля

Для того щоб офіціанти професійно обслуговували гостей закладу, ресурсний центр спільно з холдингом організували інклюзивне навчання для персоналу.

Меню має 37 сторінок. Поки воно є лише в одному екземплярі, але, якщо матиме попит, у холдингу запевняють, що надрукують ще.

Як зазначила керівник ресурсного центру "Львівської політехніки" Оксана Потимко, яка сама втратила зір, відколи стали запроваджувати інклюзивну освіту, незрячі люди починають звикати до відкритості. Це не означає, що всі вони підуть у ресторан, хоч ціни там доступні. Натомість це станеться тоді, коли вони усвідомлять, що справляться там, бо є меню і офіціанти, які знають як прийняти замовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-