На Чернігівщині прокладуть туристичний маршрут двома заповідниками

На Чернігівщині прокладуть туристичний маршрут двома заповідниками

Укрінформ
Парк природи "Беремицьке" спільно з Міжрічинським регіональним ландшафтним парком, що на Чернігівщині, розробляє новий зелений туристичний маршрут "Чернігівське Полісся".

Як повідомив експерт з туризму "Беремицького" Ростислав Полушвайко, маршрут також включатиме територію Державної резиденції "Залісся", пише Zruchno.Travel.

"Під зеленими маршрутами "Чернігівське Полісся" ми маємо на увазі територію, яка розпочинається від "Залісся" і пролягає до археологічного комплексу "Шестовиця" в басейні річки Десна. Це єдиний природний та історичний комплекс. Маршрут включатиме два наші заповідники, щоб людям було чим зайняти себе на цілий вікенд. Це і водні маршрути, і веломаршрути, і кінні маршрути. Ми доповнюємо один одного та разом розкриваємо природу Чернігівського Полісся", – зазначив Полушвайко.

Парк природи "Беремицьке" відкрився торік і вже встиг прийняти понад 3 тисячі туристів. Він являє собою величезний вольєр площею 300 га, на території якого у напіввільних умовах утримуються дикі тварини. За словами експерта, в подальшому атракція перетвориться на своєрідний "Парк літописного періоду", де буде відтворена природа, ліс та мегафауна такими, якими вони були тут на початку тисячоліття.

Читайте також: Музей диких котів створили в природному парку на Чернігівщині

"В нас вже бігають дикі коні. А наступного року бігатимуть тури – великі бики (в нас буде селекційна програма з відновлення цього вимерлого виду). Плануємо ще сайгаків відновити, розглядаємо можливість повернути зубрів. Усі вони і є представниками тієї мегафауни, яка існувала на нашій території з Льодовикового періоду. За ними підтягнуться і дрібні хижаки та інші тварини. Усі вони впливатимуть на ландшафт лісу та відновлюватимуть природу", – пояснив експерт з туризму "Беремицького".

Вже найближчим часом в парку обіцяють відкрити два нові маршрути – ботанічний та біологічний. Ще один маршрут відновить давні технології бортництва як поліського промислу та розповість про роль бджіл у лісі. Крім того, до нового сезону планують створити комфортні умови для людей, які займаються сплавами по Десні, а також обладнати місця для бьордвотчінгу.

Фото: beremytske.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-