Введення воєнного стану вплине на туристичний потік в Україну – експерт

Введення воєнного стану вплине на туристичний потік в Україну – експерт

Укрінформ
Запровадження воєнного стану призведе до зменшення відвідин України іноземними туристами на кілька місяців.

Про це в коментарі Укрінформу зазначив директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук.

"Введення воєнного стану вплине на туристичний потік в Україну. Вже є багато тривожної інформації, зокрема, за нашими даними, зменшується кількість бронювань у готелях...Тому, на жаль, це для туризму буде важка ситуація  - у кількості іноземних туристів принаймні у найближчі кілька місяців Україна втратить", - сказав він.

Царук додав, що зменшується кількість туристичних груп із Польщі і Білорусі, які бронюють номери в готелях на передноворічні свята. Також деякі іноземні групи не підтверджують попереднє бронювання у готелях.

Читайте також: На сайті Президента оприлюднили указ про воєнний стан

Як повідомляв Укрінформ,  Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Прикордонні кораблі РФ 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці.

На захоплених кораблях перебували понад 20 моряків, чотирьох із них поранено. 28 листопада Президент Петро Порошенко підписав закон про затвердження указу Президента "Про введення воєнного стану в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-