На Лисій горі в Опішні хочуть облаштувати нову атракцію

На Лисій горі в Опішні хочуть облаштувати нову атракцію

Укрінформ
В Опішні на одній з найвищих точок Полтавщини може з'явитися новий туристичний об’єкт – 12-метрова Сторожова вежа. 

Нову атракцію планують побудувати на Лисій горі, з якої видно землі Зіньківщини, Котелевщини і Диканьщини, повідомляє "Опішня туристична"

Зазначається, що відповідний проект "Сторожова вежа для розвитку туризму і підвищення пожежної безпеки лісів" підготувала і подала на обласний конкурс інвестиційних проектів розвитку територіальних громад Полтавської області Опішнянська селищна рада.

Ініціатори створення об’єкта вважають, що ця вежа може стати своєрідною "родзинкою", привабливою для українських туристів та іноземних гостей.

Читайте також: На Полтавщині запустили креативний туристичний маршрут

Також необхідність реалізації проекту аргументують тим, що гончарна столиця розташована на історичних перехрестях. Тут є археологічний парк "Триграддя", городище скіфського часу "Кардашів вал", середньовічне Опішнянське городище.

Реалізація проекту "Строжова вежа", переконані його розробники, дасть уявлення про фортифікаційні споруди та побут часів козаччини. У майбутньому вежа могла б стати одним із об'єктів туристичного археологічного маршруту Полтава – Опішня – Глинське – Більськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-