Нацпарк

Нацпарк "Білобережжя Святослава" розширять на майже 300 га

Укрінформ
Територія Нацiонального природного парку (НПП) "Білобережжя Святослава" (Кінбурнська коса) буде розширена на 272 гектари за рахунок земель державної власності, розташованих в Очаківському районі Миколаївської області.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів України.

"Відповідно до Указу Президента, погодженого КМУ, до території НПП "Білобережжя Святослава" буде включено 272,4 гектара земель державної власності, розташованих в Очаківському районі Миколаївської області, що надаються йому в постійне користування", - йдеться в повідомленні.

За словами міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, розширення території національного природного парку допоможе зберегти й відтворити унікальні природні комплекси Кінбурнської коси та сприятиме формуванню національної екологічної мережі.

"Фактично була відновлена справедливість по відношенню до природного комплексу Кінбурнського півострова, який має особливу природоохоронну та історико-культурну цінність. Ділянки, які сьогодні були внесені до території парку, мали туди увійти ще в 2009 році при створенні національного парку. Для цього були підготовлені відповідні наукові обґрунтування та отримано погодження Очаківською РДА. Проте цього не сталося", - розповів Семерак.

Читайте також: Нацпарк "Білобережжя Святослава" впорядкують за 1,5 мільйона гривень

Ці ділянки є місцем масового гніздування та концентрації птахів під час сезонних міграцій. Крім того, на цій території є багато червонокнижних видів рослин та тварин.

Розширення території буде здійснюватися впродовж 2019-2020 років.

Національний природній парк "Білобережжя Святослава" створений 16 грудня 2009 року Указом Президента. До нього увійшли цінні степові комплекси та природні об’єкти: урочище "Комендантське", "Кучугури Сагайдачного", "Бієнкові плавні", "Покровська коса", "Орхідне поле","Кінбурнська стрілка", а також урочище "Солоне озеро" тощо.

Територія парку має морські пляжі завдовжки понад 20 км та певну інфраструктуру для рекреаційного відпочинку. Тут також розміщені археологічні пам’ятки епохи ранньої та пізньої бронзи, історичні пам’ятки, пов’язані зі славним козацьким минулим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-