Нацпарк

Нацпарк "Білобережжя Святослава" впорядкують за 1,5 мільйона гривень

Укрінформ
Національний природний парк "Білобережжя Святослава" (Кінбурнська коса) на Миколаївщині отримав 1,5 млн гривень з держбюджету для встановлення пропускних пунктів, шлагбаумів та інших заходів, які дадуть змогу впорядкувати перебування туристів на заповідній території.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України Андрій Вадатурський.

"У липні ми звернулися до міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, виклавши основні проблемні питання роботи парку: погана матеріально-технічна база, відсутність достатньої кількості інспекторів, низька оплата праці персоналу тощо. В таких умовах й при постійному зростанні кількості відвідувачів забезпечити необхідний контроль охорони природи заповідника було неможливо. Потрібні були негайні кроки, які уряд підтримав і ось днями НПП "Білобережжя Святослава" отримав близько 1,5 млн гривень", - написав парламентар.

За його словами за ці кошти проведуть низку заходів: обладнання двох контрольно-пропускних пунктів – на межі з Херсонською областю й Римбівського (неподалік від морського причалу), встановлення сміттєзбірників для роздільного збору сміття та шлагбаумів, попереджувальних проїзних, інформаційно-охоронних знаків й аншлагів.

Читайте також: Профільний комітет ВР підтримав ідею надати курорту Куяльник статус державного

Крім того, на окремих ділянках біля рекреаційних пунктів буде розміщено чотири фотопастки з метою фіксації можливих порушень з боку водіїв. А ще придбають радіостанції для оперативного зв’язку чергових на КПП зі службою держохорони парку, враховуючи неякісний мобільний зв’язок.

Півострів Кінбурнська коса цінителі прозвали "миколаївськими Багамами". Наразі тут є 23 кілометри незабудованого морського узбережжя зі сліпучо-білим дніпровським піском. У 2009 році тут створено Національний природний парк  "Білобережжя Святослава".

В 2018 році тут вперше було визначено п'ять рекреаційних пунктів, які можуть приймати туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-