В Одесі відреставрують ще один унікальний будинок

В Одесі відреставрують ще один унікальний будинок

Укрінформ
В Одесі навесні наступного року розпочнуть реставрацію будинку Лібмана, розташованого на розі вулиць Садової і Преображенської. Завершити її планують одночасно з  роботами на сусідньому будинку Руссова – в грудні 2019-го.

Як повідомили в прес-службі Одеської міської ради, зараз розробляється проектно-кошторисна документація ремонтно-реставраційних робіт.

Що ж до будинку Руссова, зазначили в міськраді, то його реставрація, розпочата цьогоріч у травні, йде за графіком. Підрядник вже зміцнив фундамент будівлі, посилив тримальні конструкції, дверні та віконні отвори. Виконано монтаж всіх перекриттів, відновлено сходи. Зараз змінюють покрівельну систему й монтують основу купола. Паралельно проводяться роботи з відновлення автентичного вигляду ліпного декору фасаду будівлі.

Читайте також: В Одесі відтепер можна знайти "ключ від квартири, де гроші лежать"

Зазначимо, що будинок Лібмана був споруджений у 1887-1888 роках на місці будівлі гауптвахти на замовлення одеського підприємця Лібмана Бернгарда Ернестовича, який виготовляв в Одесі хліб і кондитерські вироби. Будинок був відомий в Одесі завдяки розташуванню в ньому пекарні й кондитерської, а також кафе з більярдними. Кафе користувалося особливою популярністю в одеситів, бо було обладнане за останнім на той час словом техніки. 

Фото: archexplorer.wordpress.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-