Вінниччина показала маловідомі палаци

Вінниччина показала маловідомі палаци

Фото
Укрінформ
На Вінниччині влаштували промотур палацово-парковими комплексами регіону для туристичних операторів двох областей та журналістів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник управління торгівлі, послуг та розвитку споживчих ринків – заступник  директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА Вєга Кулявець.

"На Вінниччині є такі відомі туристичні об’єкти, як палац Потоцьких у Тульчині, чи Грохольських-Можайських у Вороновиці, але це далеко не всі цікаві об’єкти нашого регіону. У нас є реєстри дуже цікавих місць у кожному районі області – по 2-3 палаци. Ми запросили туроператорів і журналістів, щоб познайомити їх з тими родзинками, які є у нас в області, популяризувати їх і зробити відвідуваними, щоб туристи приїздили до нас і відкривали для себе Вінниччину", – повідомила Кулявець.

За її словами, під час промотуру фахівці туристичної галузі з Вінницької та Черкаської областей побували у двох палацово-паркових комплексах – садибі адмірала Чихачова початку ХХ ст. в с. Митки Барського району, а також у садибі Львових початку ХІХ ст. у Чернятині Жмеринського району.

Читайте також: Сільські палаци Вінниччини стануть частиною туристичних маршрутів

Крім того, туроператори ознайомилися з івентами, які пропонує приватний кінноспортивний клуб поблизу Вінниці, а також з можливостями активного відпочинку в садибі зеленого туризму в с. Ільківка Вінницького району.

Посадовиця повідомила, що промотур відбувся як один із заходів Програми розвитку туризму у Вінницькій області. Напередодні співробітники профільного департаменту провели два обстеження палацово-паркових комплексів, щоб з’ясувати, в якому вони стані, яка там наявна туристична інфраструктура, під’їзні шляхи, заклади громадського харчування тощо, аби створити екскурсії на кшталт "Вінниччина замкова", або "Вінниччина палацова".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-