Сільські палаци Вінниччини стануть частиною туристичних маршрутів

Сільські палаци Вінниччини стануть частиною туристичних маршрутів

Фото
Укрінформ
На Вінниччині архітектурні пам’ятки – палаци й садиби, розташовані у сільській місцевості, – обстежують, щоб з’ясувати їхній туристичний потенціал для включення в маршрути подорожей внутрішніх туристів.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій  з громадськістю   Вінницької ОДА. 

"Метою є проведення обстеження та визначення потенційно привабливих для туристів об’єктів, зокрема, палаців, відповідних закладів харчування та розміщення з подальшим включенням їх до туристичних маршрутів. Новостворені маршрути будуть пропонуватися потенційним туристам, що віддають перевагу індивідуальним подорожам та для впровадження туристичним операторам, які здійснюють діяльність на внутрішньому ринку туристичних послуг", - зазначила заступник директора департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Вєга Кулявець.

За її словами, у такий спосіб очільники регіону хочуть посприяти промоції Вінниччини як туристично привабливого регіону.

Туристичний потенціал розташованих у сільській місцевості палаців і садиб, які є архітектурними пам’ятками, разом із чиновниками вивчають громадські діячі та представники туристичного бізнесу. Зокрема, вони вже обстежили 6 об’єктів туристичної інфраструктури в Жмеринському, Барському та Мурованокуриловецькому районах. Це палаци і парки С. Орловського, Вітославських-Львових, Комарів, Ценіної, садиба М. Чихачова, палацово-парковий комплекс Собанських.

Читайте також: Мавританський палац під Одесою: відбудова з руїн

Зазначається, що особливістю Вінниччини є розосередження потенційно привабливих для туристів об’єктів територією регіону, за межами обласного центру: вишукані палаци й садиби в оточенні парків зводилися у маєтностях шляхти, а згодом – дворянства часів Російської імперії. Здебільшого – це архітектурні пам’ятки XVII-XIX  століть.

Фото: vin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-