Оновлений

Оновлений "Древній Любеч" покаже артефакти Київської Русі

Укрінформ
В історико-археологічному музейному комплексі "Древній Любеч", що в Чернігівській області, відбулася презентація фондів відкритого зберігання та інтерактивного обладнання.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила PR-менеджер міжнародного проекту "Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва" Ольга Вергун.

"На Чернігівщині розпочався дводенний "круглий стіл" за підсумками реалізації міжнародного проекту "Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва". Перші дві секції засідання пройшли в Чернігові, а третя - в Любечі. Там відбулася презентація відкритих фондів зберігання любецького музею та інтерактивного куточка з гончарним кругом та гончарною піччю", - розповіла вона.

За словами Вергун, завдяки проекту любецький музей, експозиція якого досі була слабенькою, отримав "нове дихання". Адже його відремонтували й наповнили місцевими артефактами, що зберігалися в Чернігівському обласному історичному музеї ім. В.В. Тарновського.

"Практика відкритих фондів у Любечі застосовується вперше. Це дозволяє презентувати всю експозицію відразу, а не тримати її у сховищі", - зазначила PR-менеджер.

Читайте також: У катакомбах під Одесою відкрили галерею картин, що світяться в темряві

Залу-фондосховище, а також облаштовану чернігівським істориком Олександром Бондарем залу з інтерактивним обладнанням показали учасникам "круглого столу". Подібні, але з іншої тематики, інтерактивні куточки в межах зазначеного проекту було створено також в музеях Лоєва, Брагіна та Річиці Гомельської області Білорусі.

Як повідомляв Укрінформ, проект "Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва" ("Дніпровський пором") реалізувався гомельською філією громадської організації "Білоруський зелений хрест" у співпраці з Національним університетом "Чернігівський колегіум" ім. Т.Г. Шевченка та Історико-археологічним музейним комплексом "Древній Любеч". Він ставив за мету об’єднати низку музеїв Гомельської та Чернігівської областей туристичним транскордонним маршрутом та налагодити співпрацю між ними.

Фінансувався проект спільно з Європейським Союзом у межах Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства ЕаPTC Білорусь-Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-