У Барі влаштують яблучний фестиваль

У Барі влаштують яблучний фестиваль

Оновлено
Укрінформ
У місті Бар, що у Вінницькій області, впродовж 20-21 жовтня триватиме ІІ Міжнародний фестиваль-ярмарок Apple Bar. 

Про це у п’ятницю, 12 жовтня, на прес-конференції у Вінниці повідомив голова Барської міської ОТГ Артур Цицюрський.

«Барський район з давніх часів називали яблуневою гілкою Поділля, адже більшість земельних угідь району займають сади, розвинуті фермерські господарства на базі садівництва, але є і туристичні принади. Мета цього фестивалю – привернути увагу місцевого та іноземного бізнесу, інвесторів до розвитку сільгоспвиробництва і туризму на території нашої Барської громади», - повідомив Цицюрський.

За його словами, під час фестивалю відбудеться форум «Розвиток сільських території об’єднаних територіальних громад» і як окрема складова - гончарний пленер в межах проекту «Відродження традицій Барської кераміки», який реалізується за підтримки Українського культурного фонду. Під час пленеру гончарі з усієї України будуть творити вироби у стилі барських гончарів XVI-XVIII століття та проводитимуть майстер-класи для відвідувачів фестивалю.

Читайте також: У Луцьку вперше відбудеться фестиваль повстанської пісні

Програмою фестивалю Apple Bar-2018 передбачені виставка-ярмарок фруктово-овочевої продукції, гастрономічні сюрпризи від об’єднання «Гастрогід Вінниччина» та місцевих кулінарів, а також забави від Клубу історичної реконструкції «Аркона». Крім того, під час фестивалю працюватиме містечко народних майстрів.

Підготували організатори фесту для гостей і концертну програму за участю фольклорних колективів, бандуриста Віктора Пашника та народного артиста України Миколи Янченка.

Виставкова та розважально-гастрономічна частина Apple Bar-2018 відбудуться на центральній площі Бара – майдані святого Миколая.

Крім того, на відвідувачів чекатимуть майстер-класи з приготування яблучних смаколиків, турнір із яблуневих шашок. Вхід на фестиваль вільний.

Відео: Барська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-