Земний рай у Таїланді залишили закритим для туристів

Земний рай у Таїланді залишили закритим для туристів

Укрінформ
Один із найпопулярніших пляжів світу – Майя Бей у Таїланді – закрили для туристів на невизначений термін, щоб захистити флору й фауну острова від знищення.

Про це повідомляє Turist.ee

"Найвідоміший пляж Таїланду в бухті Майя Бей на острові Пі-Пхі, схоже, так і не відкриється в новому сезоні. Популярну серед туристів затоку 1 червня було вперше в її історії закрито для відвідувачів до 1 жовтня. Потім дату відкриття перенесли ще на місяць. Урешті Департамент національних парків, дикої природи і збереження рослин оголосив про те, що Майя Бей залишиться закритим на невизначений період", - йдеться в публікації.

Це рішення було ухвалено на підставі досліджень групи експертів. Вчені з'ясували, що попереднього обмеження виявилося недостатньо для відновлення флори й фауни острова.

Фахівці зазначили, що певних успіхів з екологічного відновлення пляжу вже досягнуто. Зокрема, висаджено дерева й понад тисячу нових коралів. Проте, їм ще потрібен час для зростання та стабілізації. Тому Майя Бей залишиться закритим до тих пір, поки екосистема не повернеться до повноцінного життя.

Читайте також: Висячий монастир у Китаї знову став доступним для мандрівників

Нагадаємо, що пляж Майя Бей розташовується в однойменній бухті на острові Пі-Пхі й оточений скелями. Неподалік від набережної є багато коралових рифів, близько 72% яких в останні роки знищили відпочивальники й власники яхт, які відвідують бухту.

Тільки з курортів Крабі та Пхукет на яхтах сюди до закриття прибувало близько 5 тисяч туристів щодня. Таку популярність це місце отримало після зйомок тут фільму "Пляж" у 2000 році. Так, 1998 року країну відвідали близько 78 млн туристів, а вже в 2017-му їхня кількість досягла 35 млн відпочивальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-