Висячий монастир у Китаї знову став доступним для мандрівників

Висячий монастир у Китаї знову став доступним для мандрівників

Відео
Укрінформ
У Китаї для туристів знову відкрили Висячий монастир Сюанькун-си на краю скелі. Храм відремонтували після того, як на його дах обвалилися гірські породи.

Про це повідомляє otpusk.com

"У відомому китайському Висячому монастирі, який названо найбільш ненадійно розташованою будівлею в світі, закінчилися реставраційні роботи після падіння на нього уламка скелі. Тепер туристи знову можуть відвідати унікальний китайський храм, який побудований 491 року і об'єднує буддизм, даосизм і конфуціанство", - йдеться в публікації.

Монастир Сюанькун-си споруджений на стрімкій скелі на висоті 75 метрів від землі, недалеко від святої для китайців гори Хеншань. Його загальна довжина становить 32 метри. Храм складається з декількох секцій. І якщо перша з них міцно стоїть на цегельній основі, то дві інші заглиблені у висічену скелю й тримаються за допомогою дубових опор. З'єднують секції спеціальні містки, прогулянки якими по-справжньому лоскочуть нерви.

Читайте також: У Китаї з'явився незвичайний наскельний ресторан

Висячий монастир має 40 залів, в яких розміщується близько 80 статуй з бронзи, заліза, каменю та глини. Багато скульптур визнано скарбами мистецтва з високою художньою цінністю. У 1982 році Сюанькун-си був включений до списку ключових культурних реліквій Китаю і перебуває під захистом.

Розташований монастир у провінції Шансі, за 65 кілометрів від міста Датун. Він входить до групи храмів, які належать до споруд гори Хеньшань. Обійти весь монастир туристам не вдасться, позаяк багато сходів і містків завузькі, а частину переходів закрито через ризик обвалення. Також небезпечний візит в дощову погоду, попереджають китайські туроператори.

Дістатися до китайської пам'ятки можна з Датуна на автобусі №8 або на таксі. Висячий храм працює щодня з 9 до 17 годин. Ціна вхідного квитка становить 130 юанів (приблизно 540 грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-