Закарпатські лісівники кличуть туристів послухати рев оленів

Закарпатські лісівники кличуть туристів послухати рев оленів

Укрінформ
Працівники Брустурянського лісгоспу, що на Тячівщині Закарпатської області, вперше організували акцію, в межах якої запрошують усіх охочих до лісу послухати рев оленів.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар Закарпатського обласного лісомисливського господарства Юлія Давидова.

"Таку акцію лісівники влаштовують уперше, наразі тільки в одному лісгоспі  краю – у Брустурянському ЛМГ, яке має 7 лісництв. Акція триватиме в першій половині жовтня, записуватися треба наперед, тому що групи набиратимуть малі – до 10 чоловік, аби не стривожити звірів", – зауважила Давидова.

Охочі взяти участь у таких поїздках мають попередньо зареєструватися в конкретному відділенні лісництва – заходи організовуються в Лопухівському, Кедринcькому, Турбатському, Плайському, Груниківському, Грушівському, Буштинському та Нересницькому лісництвах.

Читайте також: На Рівненщині кататимуть на байдаку й дадуть постріляти з мушкета

Поїздки проводитимуться рано вранці або пізно ввечері. Супроводжуватимуть туристів досвідчені лісівники та єгері.

Рев оленів – період спарювання благородного оленя, коли самці видають гучні характерні звуки (так званий рев). Рев триває з середини вересня до кінця листопада. За результатами таксації 2018 року, наразі у мисливських угіддях мешкає 1862 (+22 особини приріст) оленів європейських. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-