На Рівненщині кататимуть на байдаку й дадуть постріляти з мушкета

На Рівненщині кататимуть на байдаку й дадуть постріляти з мушкета

Укрінформ
На березі річки Горинь поблизу села Хотин, що в Рівненській області, на День захисника України, 14 жовтня, відбудеться історико-культурний фестиваль "Погорина", в межах якого відтворять атмосферу XVII століття.

Про це повідомляється на сторінці заходу в Facebook

«Історико-культурний фестиваль «Погорина» – це грандіозний одноденний фестиваль з потужною історичною та мистецькою складовою, це фестиваль живої історії на свіжому повітрі на березі річки Горинь. Під час фестивалю фахівці з військово-історичної реконструкції влаштують масштабну реконструкцію атмосфери, матеріального (озброєння, спорядження, одяг, предмети побуту) та духовного (звичаї, традиції, уявлення, соціальна психологія) світів населення України XVII століття», – йдеться в публікації.

Як запевняють організатори, на гостей фестивалю «Погорина» чекають цікаві майстер-класи, пізнавальні лекції, водні прогулянки на реконструйованому човні – байдаку. Зокрема, можна буде повправлятися в фехтуванні, ковальстві, створенні дерев’яної скульптури, гончарстві, стрільбі з лука, мушкета, потренуватися розпалювати багаття за допомогою кресала та трут.

Читайте також: Рівненщина отримала власну марку-бренд

Крім того, буде проведено театралізовану екскурсію до яру, створену на основі легенд та переказів про місцевість.

Для найменших гостей фестивалю організатори підготували ігри та розіграші.

Завершить фестиваль концерт сучасної української музики за участю етноелектропроекту "GG ГуляйГород". Гостей фесту частуватимуть трав'яним чаєм з печивом.

Для усіх охочих буде організовано безкоштовний доїзд з Рівного до місця проведення фестивалю та назад у м. Рівне.

Стартує фест «Погорина» о 12 годині.

Фото: 17c.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-