Хмельницький хоче стати центром туризму за 10 мільйонів гривень

Хмельницький хоче стати центром туризму за 10 мільйонів гривень

Укрінформ
У Хмельницькому з 2019 року планують почати працювати над перетворенням міста на туристичного-логістичний центр області завдяки грантовому фінансуванню.

Згідно з розпорядження Кабінету Міністрів про затвердження розподілу коштів на фінансування проектів регіонального розвитку на наступний рік, Хмельницькому виділять 10,2 мільйона гривень, повідомляє ye.ua

"Ми хочемо залучити до себе туристів завдяки гарній інфраструктурі, сполученню, мережі готелів та ресторацій, чого не скажеш про найближчі міста нашої області. Натомість вони можуть запропонувати фортеці, замки, музеї. Тому ми пропонуємо: приїздіть до Хмельницького, залишайтеся у нас на ніч, і скористайтеся цікавими маршрутами в області. Саме таку концепцію ми подавали на конкурс", – розповіла директор Агенції розвитку Хмельницького Леся Герасимчук.

Проект передбачатиме низку заходів: від створення інформаційно-туристичного центру, де кожен гість міста зможе отримати інформацію, до навчання працівників та встановлення інтерактивних туристичних інформерів.

Читайте також: Новий музей Потоцьких презентують на Хмельниччині

Крім того, заплановано створити сайт, на якому розміщуватимуть мапи всіх важливих туристичних місць та маршрутів. Акцент у Хмельницькому хочуть зробити саме на гастро- та подієвий туризм, бо, як зізнаються у міській раді, замків і фортець запропонувати не можуть.

Поки що відомо, що інформаційний центр буде окремим модульним приміщенням в центрі міста, але де саме – ще визначаються. А ось запланований сайт із туристичною інформацією стане частиною проекту My Sity, який нещодавно презентували.

У майбутньому планується, що центр частину коштів на себе зароблятиме сам продажем сувенірів, туристичних карт й іншої продукції та послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-