На Вінниччині за приготування борщу візьмуться байкери

На Вінниччині за приготування борщу візьмуться байкери

Укрінформ
У селі Правилівка, що на Вінниччині, в п’ятницю, 21 вересня, відбудеться ХІІ Всеукраїнський фестиваль борщу, участь в якому візьмуть байкери.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила організатор заходу – журналістка і громадська діячка Ганна Секрет.

"Наш фестиваль борщу особливий, бо ми щороку "присмачуємо" страву виступами творчих колективів. Власне, чи не більшість учасників конкурсу на найсмачніший борщ – це мисткині. А цьогоріч наш фестиваль помолодів і розширив коло учасників: газдині "в самому соку" відпочиватимуть, а варитимуть борщі і прогощатимуть журі та гостей фесту новоспечені молодички і дівчата, берегині роду - бабусі, а також байкери, які приїдуть до нас з усієї України. А один із борщів представлять навіть шведи", - повідомила Секрет.

За її словами, цьогоріч за право вважатися найкращим кухарем змагатимуться 35 конкурсантів з власними борщами, які приїдуть з різних областей України. Серед них – два народні хори. Загалом на фестиваль прибудуть близько 500 учасників, які не тільки підтримуватимуть своїх конкурсантів, а й презентуватимуть їхні авторські борщі в супроводі українських пісень.

Читайте також: Фестиваль-старожил і весільне реаліті-шоу дивуватимуть на Закарпатті

Відбудеться фестиваль у селі Правилівка Оратівського району в батьківській господі відомої вінницької журналістки та громадської діячки Ганни Секрет, яка організувала тут мистецький простір "Театр на городі". Неодмінна умова перебування на фестивалі гостей та учасників – мати власну ложку, щоб було чим куштувати борщі.

Особливого колориту цьогорічному фестивалю нададуть байкери, які завітають на захід і навіть приготують власні "мандрівні" борщі, а також студенти вінницьких вишів – вихідці з країн Африки, яких привезуть у вінницьку глибинку знайомитися з місцевим колоритом.

За всю історію проведення фестивалю його учасники презентували у Правилівці близько 500 різновидів українського борщу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-