Фестиваль-старожил і весільне реаліті-шоу дивуватимуть на Закарпатті

Фестиваль-старожил і весільне реаліті-шоу дивуватимуть на Закарпатті

Укрінформ
На Закарпатті цими вихідними, 22-23 вересня, відбудуться реаліті-шоу "Закарпатська свальба" й найстаріший фестиваль краю – 53-й "БерегФест". 

Про це повідомляють у прес-службі Закарпатської ОДА. 

"У суботу та неділю 22-23 вересня Закарпаття запрошує на два визначні фестивалі – 53-й "БерегФест" та ІІІ обласний етнофестиваль "Закарпатська свальба", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найстаріший фестиваль краю – 53-й за ліком "БерегФест" – матиме насичену спортивно-розважальну програму. Впродовж двох днів на відвідувачів чекає благодійний марафон, спортивні змагання з футболу та греко-римської боротьби, лицарський турнір з демонстрацією середньовічних традицій і побуту, фольклорна та концертна програми, виставка-ярмарок сільгосппродукції та промислових товарів, дегустація-продаж закарпатських вин тощо. Традиційно талісманом фестивалю буде "Чіа-біа" (равлик).

Офіційне відкриття "БерегФесту-2018" відбудеться 22 вересня о 13:30 у селі Яноші на стадіоні ім. Дьордя Борно.

Читайте також: У Сумах влаштують ексклюзивний ретрофестиваль

У неділю, 23 вересня, в селі  Колочава пройде обласний етнофестиваль "Закарпатська свальба". Його ідея – проведення справжнього весілля за традиціями цієї місцевості. Третій рік поспіль героями колоритного дійства стане реальна пара закоханих – наречена з с. Колочава (Міжгірщина) і наречений з с. Руська Мокра (Тячівщина).

Розпочнеться свято у с. Німецька Мокра в "садибі молодого" об 11:30. А далі весільний потяг із почесними гостями рушить лісовою дорогою за молодою в Колочаву. Дорогою на перевал Прислуп традиційно відбудеться театралізоване дійство з відтворенням автентики історичних епох – від Австро-Угорщини до радянської доби.

Читайте також: На Прикарпатті шукатимуть найбільше яблуко

Цьогоріч у межах фестивалю громаді Міжгірщини буде презентовано перевидану 2018 року книгу Івана Ольбрахта "Микола Шугай, розбійник". Її видали коштом обласної програми підтримки книговидання у 2018 році.  Славетний герой знову ожив у книжці, нагадавши краянам найпривабливішу легенду Карпат.

Офіційно "Закарпатську свальбу" відкриють о 14.00 у "Старому селі", де й відбудеться гучне гуляння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-