У Сумах влаштують ексклюзивний ретрофестиваль

У Сумах влаштують ексклюзивний ретрофестиваль

Відео
Укрінформ
Сумчан та гостей обласного центру запрошують стати учасниками ексклюзивного фестивалю "Старими вулицями Нового міста", який відбудеться цими вихідними, 22-23 вересня, в межах реалізації проекту Громадського бюджету.

Про це під час брифінгу розповіла автор проекту Галина Ігнатьєва, повідомляє pb.smr.gov.ua

"Проект (фестиваль "Старими вулицями Нового міста" – ред.) орієнтований на різні вікові категорії сумчан, адже брати участь у заходах можуть і дорослі, і діти. Ми запланували різні за форматом та тематикою події. Враховуючи, що фестиваль відбудеться вихідними, сподіваюся багато містян зможуть приєднатися, детальніше дізнатися про Суми та отримати позитивні емоції", – зазначила Ігнатьєва.

Так, за її словами, в суботу, 22 вересня, на відвідувачів чекатимуть екскурсія історичним центром Сум, мандрівка "Петропавлівський погост – музей просто неба. Суми на перетині ХIХ-ХХ століть", розповіді про історію, архітектуру й визначних сумчан.

Читайте також: На Прикарпатті шукатимуть найбільше яблуко

Усі заходи розпочнуться о 14:00. Формувати групи для проведення екскурсій будуть в Агенції промоцій "Суми", тож для участі необхідно попередньо записатися за телефоном.

У неділю, 23 вересня, з 10:00 для учасників фестивалю готують багато різноманітних заходів у дитячому парку "Казка". На відвідувачів чекають концерти, пізнавальні конкурси, різноманітні майстер-класи, частування. Тут презентуватимуть творчі інсталяції, фотогалерею "Нове Місто у плині часу", арт-локації "Вулиця Гончарна","Вулиця Троїцька", "Карті міста – 250".

Крім того, діятиме ретрофотозона, демонструватимуться кінохроніки, а також відбудеться закладення квітника й оформлення "Стіни мрій" для збирання ідей та ініціатив щодо майбутнього міста.

А о 18:00 фестиваль завершить концерт гурту "DANC-Band".

Організатори обіцяють в межах запланованих заходів розказати про історію створення Нового міста 250 років тому й спробувати відтворити атмосферу того часу.

На реалізацію проекту Громадського бюджету "Старими вулицями Нового міста" з міського бюджету виділили 186 тис. гривень. Він став одним із переможців минулорічного конкурсу Громадського бюджету.

Фото: ua.igotoworld.com

Відео: tv.sumy.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-