В Острозі середньовічна вежа стане арт-простором

В Острозі середньовічна вежа стане арт-простором

Укрінформ
В Острозі, що на Рівненщині, вже цієї неділі, 16 вересня, стартує проект "Культурний барбакан", в межах якого один із трьох збережених в Україні оборонних барбаканів ХV-ХVI ст. відкриють як сучасний арт-простір.

Про це Укрінформу  розповіла завідувачка відділу туризму Острозької міської ради Олеся Гощук.

"Проект "Культурний барбакан" став переможцем конкурсу "Малі міста – великі враження" від Міністерства культури України й здобув шанс стати унікальним арт-простором на місці пам`ятки архітектури – Татарської надбрамної вежі кінця ХV - початку ХVI століть.  Уперше напівзруйновану оборонну споруду епохи Князів Острозьких  доповнять металевими інсталяціями в стилі архітектурних рішень італійця Едоардо Тресольді задля відтворення атмосфери княжої доби. Острозький "Культурний барбакан" не має аналогів в Україні й запрошує молодіжні ініціативи, громадські організації для місцевої і міжрегіональної співпраці", – підкреслила Гощук.

Відкриватиме "Культурний барбакан" фестиваль "Від бароко до року", в програмі якого – "Пікардійська терція", симфонічний рок-оркестр BRЕVIS і концерт барокової музики, а також майстер-клас із середньовічних танців, вогняне та світлове шоу.

Упродовж святкування діятимуть фотозони, фудкорти, ярмарок майстрів, виставки та презентації. Програмою також передбачено гастрономічний батл.

Планується встановлення рекорду України, присвяченого відомому сходознавцю і письменнику Агатангелу Кримському, який у 1881-1884 рр. навчався в Острозькій гімназії і знав понад 80 мов. Мета рекорду: вимовити гасло проекту "Культурний барбакан" – "На варті культури" – багатьма з тих мов, якими володів Кримський.

Читайте також: "Малі міста - великі враження" дадуть старт іншим масштабним проектам - куратор

Проект "Культурний барбакан" здійснюється зусиллями співробітників відділу культури і туризму Острозького міськвиконкому та Острозької міської ради.

Зображення: ostrog.rayon.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-