На Волині з'явився міні-замок Любарта

На Волині з'явився міні-замок Любарта

Укрінформ
У Луцьку біля замку Любарта встановили бронзовий макет фортеці для людей із порушеннями зору, щоб вони змогли відчути на дотик пам'ятку архітектури й історії національного значення.

Про це повідомляє ВолиньPost

"Ми відкриваємо нову сторінку в історії нашого міста як міста, доступного для всіх. Сьогодні ми всі стоїмо біля першого тактильного макету Луцького замку. Не випадково сам замок став спорудою, яку вилили у бронзі, адже саме сюди йдуть всі наші шляхи – лучан та гостей міста, звідси починалася наша історія", – розповіла під час церемонії відкриття атракції начальник управління туризму та промоції Луцької міськради Катерина Теліпська.

Створили макет майстри з Тернополя Дмитро Мулярчук та Володимир Кріса за 6 місяців. На плиті, де встановили бронзову міні-копію фортеці, шрифтом Брайля надрукована історія верхнього луцького замку: коли і ким він заснований, перебудований тощо.

Читайте також: У Полтаві з'явилася перша міні-скульптура

Як зауважив очільник ГО "Генерація успішної дії" Віталій Ткачук, у Луцьку такий макет відкрили вперше. Тепер і лучани, і гості міста зможуть на дотик відчути перлину обласного центру Волині.

За словами радника луцького міського голови Ігоря Поліщука, в місті щороку встановлюватимуть по одному макету історичних споруд.

Фото: volynpost.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-