В

В "українській Венеції" зварили рекордну рибну юшку

Укрінформ
П’ять рекордних тонн рибної юшки приготували на гастрономічному фестивалі "Дунайські гостини", що відбувся в місті Вилкове на Одещині.

Про це повідомляє прес-служба Одеської ОДА. 

"Кулінарне досягнення "Дунайських гостин" внесли до національного реєстру. Усі охочі змогли безкоштовно скуштувати рибну юшку, приготовану за традиційним липованським рецептом", - йдеться в публікації.

Як напередодні заходу зауважив його організатор Юрій Маслов на сторінці в Facebook, для встановлення рекорду в Вилковому працівники Кілійського суднобудівельно-судноремонтного заводу виготовили найбільший у світі казан для юшки.

На фестиваль у Вилкове завітали понад дві тисячі відвідувачів. Вони також змогли поласувати жаб’ячими лапками, мамалигою, десертами з полуниці, сирними делікатесами й іншими стравами.

Крім того, гості фестивалю скористалися нагодою пройти кулінарні майстер-класи від відомих шеф-кухарів, а також прослухати лекції від food-блогерів, рестораторів та краєзнавців. Для дітей провели окремий урок з приготування гаспачо з полуниці.

Читайте також: На фестивалі у Коростені спекли 180-кілограмовий дерун-рекордсмен

Наприкінці фестивального дня на відвідувачів чекав виступ Національного одеського філармонічного оркестру з європейською програмою "Hits Of The World".

Варто зазначити, що гастрономічний фестиваль "Дунайські гостини" – один із переможців всеукраїнського конкурсу "Малі міста – великі враження", який започаткувало Міністерство культури України . Захід розглядається як одна з можливостей активізувати туристичний потік завдяки ексклюзивній культурній події з унікальною регіональною специфікою. Гасло заходу – "Мандруй зі смаком!".

Як повідомляв Укрінформ, фестиваль "Дунайські гостини" планували провести ще у травні, але з різних причин його довелося двічі переносити.

Фото: oda.odessa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-