Відчайдухи з усієї України готуються до нічних перегонів на Тернопільщині

Відчайдухи з усієї України готуються до нічних перегонів на Тернопільщині

Укрінформ
Понад 100 любителів екстремальних мандрів вже зголосилося взяти участь у нічних  пригодницьких перегонах "Терен", що відбудуться наприкінці вересня в Дністровському каньйоні на Тернопільщині.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів головний організатор нічних перегонів "Терен" Михайло Ониськів.

"Такі нічні всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування проводимо вже шостий рік поспіль. Суть їхня в тому, що за 12 годин кожен учасник має пройти певний маршрут, на якому розташовані до півсотні контрольних пунктів. Учасники змагатимуться в піших дистанціях з орієнтуванням за компасом і за GPS, а також у дистанції на велосипедах. Для велотуристів загальна протяжність маршруту – понад 120 км, для піших мандрівників - до 70 км", – зазначив Ониськів.

Читайте також: "Давню Бакоту" зробили більш зручною для туристів

За його словами, основна мета такого популярного за кордоном і в Україні виду туризму, яким є мультиспорт, – привернення уваги до  українського пригодницького туризму, підвищення ролі фізичної культури у всебічному гармонійному розвитку молодих людей.

Табір учасників змагань майже з усіх регіонів України  базуватиметься на околиці села Коропець у долині Дністра, а самі перегони триватимуть 28-30 вересня на території Дністровського каньйону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-