"Давню Бакоту" зробили більш зручною для туристів

Укрінформ
На території Національного природного парку "Подільські Товтри", що на Хмельниччині, фахівці майже повністю відновили екологічну стежку "Давня Бакота", яка веде до скельно-печерного монастиря XI-XV ст. на березі Дністра.

Для облаштування території всім необхідним для відпочинку залучили соціальні інвестиції, повідомляє Ye.ua

Зокрема, задля безпеки відвідувачів встановили нові перила вздовж екологічної стежки та лави для відпочинку, облаштували два оглядові майданчики, виготовили навіс біля джерела та розмістили сміттєві урни.

Наразі вхід на облаштовану територію платний – 20 гривень. Як зауважили в НПП "Подільські Товтри", кошти, залучені з послуг рекреаційної діяльності, йдуть на фонд заробітної плати працівників, які обслуговують ці території, та утримання їх в належному стані.

Читайте також: Туристичний ролик мовою жестів презентували в Кам'янці-Подільському

"Платні послуги надаємо лише в тих місцях національного парку, де є столики, лавочки, місця під намети та вогнище, корзини для накопичення побутових відходів, організовано вивезення сміття. Також варто пам’ятати, що усі ці території мають рекреаційне навантаження. Тут зростає унікальна рослинність, яка часто-густо страждає від великого напливу відвідувачів. Її доводиться відновлювати зі спеціального страхового фонду НПП "Подільські Товтри". Чимало рослин є досить цінними з наукової точки зору, адже тут зростає понад 20 рідкісних видів рослин, 13 ендеміків, 18 реліктів, які охороняються на державному та міжнародному рівнях і занесені до Червоної книги України", – пояснила заступник директора з рекреації та екологічної освіти нацпарку Валентина Стельмах.

Варто зауважити, що Бакоту часто називають місцем, клімат якого ідентичний із кримським. Щоб пізнати історію Бакотського скельно-печерного монастиря XI-XV століть, сюди приїздять тисячі туристів з усіх куточків України та світу. Територія навколо Бакоти входить до складу Національного природного парку "Подільські Товтри", що за площею є одним з найбільших в Україні та Європі та визнаний одним із семи природних чудес України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-