На Рівненщині створять національний парк

На Рівненщині створять національний парк "Нобельський"

Укрінформ
Рівненщина отримає нову атракцію – Національний природний парк "Нобельський", назва якого пішла від найбільшого тутешнього озера – Нобеля.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на своїй сторінці в Facebook

"У мене дуже гарна новина – в Україні з’явиться новий національний природний парк. Сьогодні урядом було прийнято рішення про створення на Рівненщині Нобельського НПП. У нинішні часи створення природного парку – величезний здобуток. До цього рішення більше десяти років йшли десятки природоохоронців, екологів, науковців, громадських активістів. За ним велика спільна робота всієї екологічної громадськості та державної влади", – написав Семерак.

За його словами, новий парк – це можливість зберегти унікальні природні комплекси Західного Полісся. Для місцевого населення – змога працевлаштуватися в своєму регіоні. Для України – значний крок уперед для збільшення природно-заповідних територій.

Більша частина нового парку входить до складу об’єкта Смарагдової мережі, а це підтверджує, що у світі вже давно визнали його унікальність і природну цінність.

Читайте також: "Давню Бакоту" зробили більш зручною для туристів

Крім того, парк має гарні рекреаційні перспективи – через нього пролягатиме маршрут вузькоколійної залізниці "Антонівка-Зарічне", яка є найдовшою вузькоколійкою Європи і вважається однією з візитівок Рівненщини й туристичною "родзинкою" України.

Але головне, переконаний міністр екології та природних ресурсів, зміна управління територією парку з інтенсивного ведення лісового господарства на природоохоронне дасть змогу розпочати відновлення унікальних природних ресурсів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-